لكمية تكفي: 5 أشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 20 دقيقة
المقادير: 7بيضات كاس كبير سكر(اللي تحبو حلو تزيد كمية السكر) كاس كبير زيت مبشور 2 ليمون3 ملاعق كبار كاكاو مربى مشمش او جيلي 4 اكياس خميرة كيميائية جوز الهند مبشور او مكسرات مجروشة طحين حوالي كيلو و ربع رشة ملح
التحضير: اخفق البيض+السكر+مبشور الليمون+رشة ملح
اخفق الكل مع بعض
يا دوب يذوب السكر اضيف الزيت و نخفق قليلا
( تقدري تستغني عن الخلاط الكهربائي و تستعملي الايد)
لما يتخلطو مع بعض ابتدي اضيف الطحين +الخميرة
لغاية لما تبقى عجينة لينة اقسمها على نصين
و اضيف لنص الكاكاو و النص التاني اضيفلو الطحين لغاية لما يبقو متماسكين زي عجينة السابلي
افرد العجينة البيضا
ادهنها بمربى او جيلي اللي متوفر عندك
افرد العجينة السودا بنفس حجم البيضا و احطها فوقها
(افردها في ورق طبخ ليسهل نقلها ووضعها فوق العجينة الاولى)
افردها كمان مرة و بعدين ادهنها بالجيلي
ابتدي الفها 3 لفات
و بعدين اقصها بالسكينة
بيكون عندنا زي السويسرول و اكمل باقي العجينة بنفس الطريقة
الطبخ: احطها في صينية و اسيب مسافات بينهم لان حجمهم بيتضاعف و ادخلها لفرن مسخن مسبقا على درجة حرارة متوسطة
لما يستوو اخرجهم من الفرن
ادهنهم بالجيلي و هما سخنين
بعدين ارش عليهم جوز الهند او اي مكسرات متوفرة عندك
اسيبهم يبردو و اقصهم
طريقة عمل حلوى الكركون