و المقادير
2 كوب دقيق
1 علبة زبادي
1 ملعقة سكر
1 ملعقة عسل ابيض
1 ملعقة صغيره خميره فوريه
3 ملعقه زيت
ماء دافي للعجن
ذرة ملح
الصوص:
2 ملعقة صلصه
فص ثوم
زيت
ملح
زعتر
طريقة التحضير
- يتم وضع ملعقة السكر والخميره مع ربع كوب من الماء الدافيء. - يوضع الدقيق مع الزبادي والزيت ويضاف اليهم خليط الماء والخميره وتعجن ويضاف ماء عند الحاجه حتي تصبح عجينه لا تلتصق باليد. - تترك لترتاح حوالي ربع ساعه ثم تقسم العجينه الي اثنتين و تفرد كل منهم في صنية بيتزا تكفي لفرد واحد مقاس 22 وتترك لتخمر لمدة ساعه علي الاقل في مكان دافي. الصوص:- يشوح فص الثوم المدقوق في قليل من الزيت ويضاف اليه الصلصه وقليل من الماء مع الملح والفلفل وزعتر (اختياري).- يفرد الصوص علي وجه البيتزا وتضاف نوعية الجبن واللحوم او الفراخ او التونه المحببه مع شرائح من الزيتون والفلفل الاخضر والطماطم.- توضع في منتصف الفرن علي اعلي درجة حراره لمده تتراوح من 20 : 25 دقيقه حسب درجة حرارة الفرن و بألف هنا وشفا